keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

9/11

Ma
Onpas jalat kipeytyneet eilisestä pitkästä lenkistä sulalla. Joensuussa olen lumella juostessani tottunut ikään kuin liu'uttamaan jalkaa kun se tulee askeltaessa maahan. Nyt kun pääsi sulille niin etureidethän siinä kipeytyivät. Hyvä niin, kenties ne sitten kestävät maratoonin paremmin.

Illalla kevyttä valumista 10 kilsaa

Ti
Aamulenkiksi 6.7 kilometriä kevyen kevyttä @4'54. Jalat eivät liiemmälti lupailleet liikoja iltaa ajatellen.

Työpäivän jälkeen ehdin hieman palautumaan, koska ratavuoro alkaa vasta klo 19:00. Edessä oli koutsin ohjeiden mukaan 15x400m ja 72 sekuntia oli hänen mukaansa tavoitevauhti. Mielenkiintoinen treeni oli edessä, koska olen elämäni aikana juossut tasan yhden kerran 400 metrin vetoja. Juosten hallille ja ilman sen kummempia krumeluureja homma käyntiin. Vedot napsahtelivat aika lähelle tuota tavoitevauhtia, osa hieman päälle 72 sekuntia ja osa alle. Hyvä että on treeniohjelma, muuten olisin jättänyt 10 vedon jälkeen treenin siihen.
Yhteensä 16.6 kilometrin treeni.

Ke
Pari lenkkiä sain ujutettua tähän päivään. Ensimmäinen oli 10 kilometrin perusmättö ja toinen 8,5 kilometrin kevyt aukkareilla höystettynä. Mitäs muuta tuli tehtyä, tuskinpa mitään erikoista.

To
Aamulla matolla 14 kilometrin lenksukka teemalla vauhtileikittely. Ajatuksena oli juosta 20 x 1' maravauhti / 1' perusmättö mutta muutin jossain vaiheessa systeemiksi 2' maravauhti / 1' pmättö. 11 kilometriä kerkesin juosta kunnes olin toistanut tätä leikkiä 40 minuutin ajan.

Illalla en jaksanut tehdä mitään muuta kuin kävin tytön kanssa pyöräilemässä. Kyllä, asfaltit alkavat olla pääosin sulana.

Kahden viikon kuluttua istun jo lentokoneessa matkalla Helsinkiin ja sieltä sitten jatkan Amsterdamiin. Häijyy.

Pe
Aamulla karmeessa lumisateessa kevyt 8 kilsaa ruskoilla höystettynä. Juoksu kulki kyllä paljon paremmin kuin eilen, siitä plussat jaloille.

Illalla vielä kevyt 7,5 kilsanen. Olipas nerokas päivä.

La
Pitkähköjen alkuverkkojen jälkeen koutsin ohjeiden mukainen 3x3 kilsaa seuraavalla kaavalla: eka maratonvauhtia, toinen -3 s/km ja viimeinen -6s/km. Tämä treeni meni nausteriin ja keskarivauhdit olivat 3'35, 3'31 ja 3'28. Tuntuma oli varsin helppo ja juoksu rullasi.

Illalla oli Hevan järkkäämmät viski-tasting. Itsehän en ole savunmakuisia viskejä pystynyt juomaan vuoden 2008 jälkeen. Silloin eräänä syyskuisena iltana matkustimme erään henkilön kanssa Tohmajärven Tikkalaan Kassan baariin. Toinen oli eronnut ja toinen juossut esteeseen päin. No se siitä, olin kuitenkin tastingin hengessä mukana ja maistoin pikkuisen kahta erilaista viskiä. Savuisia olivat.


Su
Kerrankin järjestyi lenkkiseuraa, kun Vattulaisen Arttu kyseli porukkaa pitkälle lenkille. Mukana oli myös Karjalaisen Jiri, joten itseäni kovempaan seuraan pääsin. Mukava oli kuunnella poikien juttuja ja 20 kilometrinen meni kuin itsekseen.

Treeninä siis 20 kilsaa @4'29 ja kulku hyvähkö.

Kävi muuten ilmi, että pojat vetää matolla 0,5 % kulmalla. Mulla on 1 %. Tässäkö se nyt sitten onkin kun ei kulje?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti