maanantai 6. maaliskuuta 2017

6/11

Tässä koottuna viikon 6/11 ajatukset.

Ma

Aamulla juoksua 10 kilsaa, sisältäen 3 km vk-osion 10'45 ja 10x30 sekunnin mäkivedot @3'06 ja 5 asteen kulmaa. Lopuksi vielä 20 minuutin jalkapuntti.

Hieronta.

Ti

Aamulenkiksi hölköttelin 6 km. Ihan hyvä kulku oli heti heräämisen jälkeenkin, ei siinä mitään.
Iltapäivällä oli väsynyt ja stressaantunut olo, ja ajattelin jo ettei minusta ole mihinkään ratavetoihin tänään. Mutta sitten tuli mieleen, että ei tässä enää montaa viikkoa ole aikaa treenata, joten nyt pitää hieman tsempata. Varsinkin kun seuraavat kaksi päivää kuluvat Lahdessa eikä siellä välttämättä tule lenkkiä ollenkaan.

Illalla siis juoksut hallille, siellä 8x1000m/1,5min ja juoksu kotiin. Yhteensä 17 kilometriä. Tonnit kulkivat tosi hienosti keskiaiakaan 3'17. Olisihan sitä voinut pari viimeistä kiristellä, mutta en viitsinyt itseäni ahdistaa turhan paljon. Ihmettelen hieman, miten hyvin nyt on kulkenut, vaikka talven aikana ei ole oikein helppoa ollut missään vaiheessa.

Ke

Kuuden junalla Lahteen ja koko päivä ankaraa kisaturismia.

Ei huono päivä.








To

Aamulla inttimuistojen verestäminen eli kevyt 12km Lahes. Naisten viestin jälkeen junalla Joensuuhun.

Lahti on mukava paikka. Voisin asua siellä ihan hyvin.

Pe

Parin päivän "palauttelun" jälkeen täynnä treeni-into taas radalle:

aamulla kiihtyvävauhtinen kymppi 42 minuuttiin, viimeiset 2km 7'05. Ihan ok kululta tuntui vaikka väsymys painoikin reissun jälkeen.

Illalla vielä kevyt 7 km @4'33. Nyt oli hyvän tuntuista juoksua. Jäisen alustan päälle oli tullut muutama sentti uutta pitävää lunta ja oli oikein ilo vedellä.


La

Ohjelmassa oli pitkä lenkki kevyellä vauhdilla. Starttasin jo ennen yhdeksää ja laitoin luureista kuulumaan miesten 15 kilometrin perinteisen tyylin MM-kisan radiolähetyksen. Juoksu kulki mukavasti ja kylmät väreet vain kulkivat kun selostusta kuuntelin. Tapio Suominen yllätti TV:n puolella mielestäni positiivisesti näissä kisoissa, mutta kyllähän Jarmo Lehtinen radiossa vetää pidemmän korren. Ja kommentaattori Jussi Piirainen oli hyvä.

Juostua tuli 34 kilometriä @4'26. Yllättävän hyvää jaksavuutta ilman juomaa tai geelejä. Kenties tässä kuitenkin vielä ehtii ihan vireeseenkin...

Su

Kylläpä oli eilinen pitkä lenkki vetänyt jalat väsyksiin. Ohjelmassa oli kuitenkin 10 kilsan kova joten ei auttanut muu kuin juosta se. Juoksin salille ja verkkasin vielä hetken matolla. Alkuvauhti oli 3'36 ja ensimmäinen vitonen meni 17'58. Sen jälkeen kirrasin vauhtia tasainen tappavaan tyyliin kun kroppa oli lämmennyt. Toinen vitonen 16'52 eli kokonaisaika 34'50. Jo toistamiseen tämän talven aikana tuli alitettua 35 minuutin raja. Olen tyytyväinen. Verkat kotiin ja vaimo pääsi lenkille.

Juoksua yhteensä 18,3 kilsaa.

Varmaan pitäisi vetää myös pidempiä vk-lenkkejä maratonvauhdilla, mutta ajattelin testata tällä kertaa hieman toisenlaista kaavaa. Eli kovat treenit vedän maratonvauhtia kovempaa kyytiä, ja luotan siihen että kestävyys paranee viikoittaisella pitkällä lenkillä. Onhan se mukava hakea vähän uutta tulokulmaa.

Ja Matti Heikkinen otti mitalin. Kyllä tuli taas elettyä mukana kun tyttökin laittoi kädet korvien suojaksi. Mahtavat kisat oli, en muista koska penkkiurheilu olisi tarjonnut tämmöisiä tunteita. Melkein kuin oman hyvin menneen kisan jälkeen silloin joskus aikanaan. Kyllä elämä olisi paljon ikävämpää jos hiihtoa ei olisi keksitty!

Viikko yhteensä 114 kilsaa ja 8h 46min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti