maanantai 20. maaliskuuta 2017

8/11

Ma

Eipähän yleisvoinnissa suuren suurta paranemista tapahtunut tähänkään aamuun mennessä, mutta nyt oli aika lähteä lenkille. Kevyt lenkki 13 km oli illan epistola. Ihan hyvin meni, tosin välillä yskitti ja tuntemuksia oli muutenkin varsinkin lenkin jälkeen tuolla keuhkoputkisektorissa.

Sain muuten harkkaohjelman eräältä hyvinkin menestyneeltä koutsilta, jonka maratonennätys on aika kova. Noin 13 minuuttia omaa ennätystäni kovempi. Ensin katsoin, että onpa kevyt ohjelma. Sitten tajusin ettei tässä vaiheessa repimällä enää mitään saavuta. Olisi pitänyt treenata koko talvi paremmin.


Ti

Ei mikään pontevin olo aamusta, koska limaa kertyy yön mittaan kurkkuun. Aamulenkille kuitenkin menin: 6 kilsaa jäykin jaloin.

Suoraan töistä matolle, koutsin ohjeistu oli 12 kilsan rento vk. Kolmen kilometrin verkan jälkeen lähdin liikkeelle kevyesti 3'45-vauhtia,ensimmäinen kutonen tuli täyteen ajassa 22'10 eli noin 3'41/km. Toinen kutonen kiihdytellen 3'30/km ja lopussa tuntui jo ihan pahalta. Jalat oli flunssasta johtuen ihmeissään, en oikein pysynyt matolla paikallani, vaan seilasin eteen, taakse ja molemmille sivuille kuin humalassa. Keskivauhti oli lopulta 3'36/km. Yhteensä 16 kilometriä kertyi mittariin.

Illan mittaan olo ei onneksi mennyt pahemmaksi. Ehkäpä kohta olen täysin iskussa taas? Tai sitten iskee sydänlihastulehdus.

Ke

Aamupäivällä 10 km ihan semmoista perusmättöä. Illalla 9 km kevyesti.
Lihakset aika kipeänä, nopeasti ne tottuu lepoon.
Joensuussa on lunta 50 cm, mutta pyörätiet alkavat jo sulamaan. Iltalenkillä löytyi useampi kilometri sulaa asfalttia.

To

Aamusta matolla mäkispurtteja 10x25 sekkaa. Vauhti 3'06/km ja kulmaa 5,5-6 astetta. Yhteensä 11 kilometriä aamuun ja olo alkaa olla täysin terve.
Oli niin hieno keväinen päivä että juoksentelin vielä töistä kotiin n. 7 kilometrin verran. Pitäisi syödä työpaikalla jotain välipalaa, niin voisi jaksaa juostakin kotiin saakka.

Loppuviikon ohjelmassa olisi 8x1000m ja kunnon pitkä lenkki. Koska olemme menossa Helsinkiin viikonlopuksi, vaihdan nuo tonnit Aktia Cupin kympin kisaan. Pitkä lenkki sitten sunnuntaina Itä-Pakilan siirtolapuutarhan kulmilta klo 8:00.

Pe

Juosten töihin hyvällä kululla: 10,3 km @4'30

Junalla Helsinkiin.

La

Tänään toteutui pitkäaikainen haaveeni, osallistuin nimittäin Aktia Cup-juoksusarjan osakilpailuun. Samalla tuli katsottua totuutta silmiin ja itseään peiliin. Kympin juoksu kun ei jätä selittelylle varaa, se kertoo kunnon todellisen tason.

Alkuverkassa oli hyvinkin löysä olo eikä itseluottamusta näkynyt Hakunilan isoimmilla aukeillakaan. Vaatimaton tavoitteeni oli juosta alle 35 minuuttiin, sekin tuntui jo aika kovalta. Startin tapahtuessa en uskaltanut lähteä kakkosporukan mukaan, vaan jäin nopeasti juoksemaan yksin. Yksin sainkin taivaltaa koko matkan. Kääntöpaikalla aika oli 16:51 ja olo oli niin tukala, että 34 minuutin aika muodostui tavoitteeksi. Pystyin kuitenkin voimakkaasti kärsien tulemaan toisen puolikkaan nopeammin joten loppuajaksi muodostui 33:30.

Talvesta on nyt selvitty ja näyttää siltä, että tällä kertaa kunto on pudonnut noin minuutin / 10 km. Minusta ei ollenkaan paha, voisi olla että taantuma olisi paljon isompikin. Tästä nimittäin lähdetään nousuun!

Su

Pitkä lenkki ympäri Helsinkiä 35 kilometriä. Hyvin jaksoin painaa, kesto on edelleen ok-tasolla.

Maratoniin on aikaa kolme viikkoa. Eilisen kympin kisan ja tämän päivän pitkän lenkin perusteella uskon, että 2:35 on mahdollista alittaa, mikäli tämä loppu sujuu suunnitelmien mukaan. Kunto saattaa parantua vielä jonkun verrankin, vaikka aikaa on vähän.

Oli hyvä veto käydä Hesassa. Pääsin vetämään pari lenkkiä sulalla, Joensuussa on tilanne vielä vähän toinen. Muutenkin oli hauska matka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti