maanantai 29. elokuuta 2016

9 / 13

Nyt oli paha viikko. Ensinnäkin yöunet jäivät turhan vähäisiksi, uni oli katkonaista ja herätys tapahtui joka aamu klo 04.00-6.00 välisenä aikana. Lisäksi päälle painoivat Joensuu Trail Runin järjestelyt, vaikka ne ovatkin esimerkiksi suunnistuskisaan verrattuna suhteellisen kevyet, niin vastuu painaa. Tähän kun vielä lisätään se, että lapset (etenkin isompi) olivat sairaana, niin ei tuossa paljon lepohetkiä jäänyt. Itse asiassa en muista sellaisia ollenkaan. 

Kun lapselle tulee flunssa, niin yleensä siinä on itsellä korkeintaan 2 vuorokautta armonaikaa. Tähän kun yhdistetään vielä univelka niin puhutaan tunneista. Toistaiseksi olen kuitenkin terveenä joten ehkäpä tämä on se syksy jolloin ihmeitä tapahtuu.

Kilometrejä tuli joka tapauksessa maanantain lepopäivästä huolimatta 136 kappaletta. Kiitos juosten suoritettujen työmatkojen ja sunnuntain 38 kilometrin lenkin. Varsinaisia maratontreenejä oli vain sunnuntain pitkä lenkki, muut kehittävät treenit olivat vaatimattomat 8 kilometrin vauhdinvaihtelu ja 15x30 sekuntia ylämäkeen täysillä. Olin yksinkertaisesti niin väsynyt, että pitempi maratonvauhtinen treeni jäi tekemättä. 

Ma
Lepo

Ti
Juosten töihin 8 km @4'37
Juosten kotiin 17,2 km, sis. 8 km vauhdinvaihtelua (parittomat kilsat 3'40 ja parilliset 3'20)
Aluksi tuo on helppoa, mutta jossain vaiheessa treeniä  3'40-kilsan aikana ei syke enää laske.

Ke
Juosten töihin 8 km @4'31
Juosten kotiin 10,4 km @3'59 (oli kiire)

To
Juosten töihin 8 km @4'31
Juosten kotiin 10,2 km , sis. 15x30s / 1min mäkivedot täysillä

Pe 
Juosten töihin 8,2 km @4'27
Trail Runin reitin merkkaus 10,3 km hölkkävaellus

La
Juosten kisapaikalle ja reitin tarkistus 18,4 km @5.00

Su
Pitkä lenkki 38 km @4'23

Onneksi sain lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuttua ihan hyvin ja unta riitti aamuseitsemään. Samoin viimeyö sujui hyvin, lukuun ottamatta hieman ennen kuutta tapahtunutta heräämistä. Eikä sekään nyt paha ole.

Kestävyys tuntuu edelleen hyvältä, ja sunnuntai-illan 38 km sujui ilman hyytymistä. Ainakin tuollaista kevyttä vauhtia jaksan paremmin kuin koskaan ennen. Se, miten homma sujuu kun tehoja lisätään, selviää sitten 25.9 Berliini nimisessä kaupungissa. 

Tällä viikolla onkin vuorossa viimeinen tosi pitkä lenkki, vieläpä hieman tehokkaampi sellainen. Samalla on hyvä tilaisuus testata juoma- ja geelihuoltoa Berliiniä varten. Ensi viikolla palauttelen kunnolla, ja sitten projektin toiseksi viimeisen viikon aion vielä harjoitella hieman enemmän. Mutta eipä mennä asioiden edelle, tilannetta pitää analysoida sen hetkisen kunnon mukaan. 

Vinksahtanut otos eräästä ratatreenistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti