tiistai 15. maaliskuuta 2016

13/16 - iskutuskestoa jalkaosastolle

Kohta loppuu ja vasta pääsin vauhtiin.

Ma
juoksua 7 km @4'30
juoksua 8 km @4'49

Ti
juoksua 7 km @4'50
juoksua 18 km matolla, sis. 15 km vauhtileikittelyä 2min @3'30 + 1min @4'00. Keskivauhti 3'39.

Ke
juoksua 6 km @4'55
juoksua 11 km @4'53

To
juoksua 7,3 km @4'47
juoksua 21 km, sis. 20km matolla vauhtia vaihdellen: parittomat kilometrit @4'15 ja parilliset @3'25.

Pe
hiihtoa 14,2 km

La
hiihtoa 41 km Ahmanhiihto Kolilla

Su
juoksua 37 km @4'37

Viikko yhteensä 13h, juoksua 122,5 km ja hiihtoa 55 km.

Olipas taas hyvä viikko. En tehnyt lainkaan vetoja, vaan keskityin hakemaan kahdella pidemmällä vauhtikestävyyslenkillä sekä yhdellä turhan pitkällä kevyellä lenkillä jalkoihin iskuttuneisuuskestävyysneisyyttä. Olen hieman ihmeissäni miten hyvin juoksu on viime aikoina kulkenut. Pitkiä juoksulenkkejä on takana minimaalinen määrä, mutta sunnuntain 37 kilometriä meni todella helposti. Olisin varmasti pystynyt jatkamaan vaikka 45 kilometriä mutta se olisi mennyt turhan pitkäksi. Lisäksi nuo tiistain ja torstain vk-lenkit menivät tosi hyvin ja syke oli yllättävän alhaalla.

Sunnuntain pitkä oli onnistunut lenkki siinäkin mielessä, että se oli suurimmaksi osaksi sulalla asfaltilla juostu harjoitus. Sulalla olen edellisen kerran juossut joskun joulukuun lopulla, joten nämä viimeiset viikot olisi hyvä päästä edelleen jatkamaan kuumalla asfaltilla.

Kunto on siis poikkeuksellisen hyvässä nosteessa ja vieläkin tuntuu, että aikaa on jäljellä. Maratonkunnon parantamiseksi voi tehdä vielä paljonkin. Tarkoitus on ottaa tämä alkuviikko kevyesti,  mikä onnistuukin hyvin koska kurkku on kipeä eikä lenkille ole asiaa. Suunnitelmana on päästä takaisin radalle torstaina, juosta lauantaina Aktia cupissa 10 kilometrin testi ja sunnuntaina mahdollisesti puolipitkä 30 kilometrinen mikäli seuraa pääkaupunkiseudulta löytyy. Ensi viikolla aion vielä harjoitella ihan kunnolla ja viimeisen pitkän vedän toivottavasti perjantaina 25.3.

Jos flunssa menisi poikkeuksellisesti ohi muutamassa päivässä ja pääsen Aktiassa viivalle, niin tulos tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen asia. Tuoreessa muistissa ovat vielä ne helmikuun 2000 metrin vedot, missä 3'30/km tuntui suorastaan kuolettavalta. Niinpä en uskalla toivoa mitään käsittämätöntä aikaa. Maratonin ollessa jo näin lähellä on alettava jo miettimään tavoitevauhtia, ja tällä hetkellä se voisi olla 3'40/km (loppuaika tasaisella vauhdinjaolla 2.35). Tästä voisi spekuloida niin, että kymppi tulevana lauantaina pitäisi mennä mielellään alle 34 minuutin. Olkoon se siis tavoite, enkä laita vastaan jos menee kovempaa.

Tässä vielä videot edellisen viikon tonnin kisasta ja alkuvedoista. AP on näköjään laittanut jonkun hidastusmoodin vai miten se on noin hitaan näköistä?

Eikä nuo videot näköjään toimi.



3 kommenttia:

  1. Joo, kyllä 37km + 45km olisi ollut liian pitkä lenkki tuohon paikkaan ;)

    Hienoa että on alkanut kulkemaan! Nyt hyvät valmistelut vielä Pariisiin asti ja kovaa menet taas!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä se olisi mennyt jo H. Ansion osastolle...

    VastaaPoista
  3. :) itellä sunnuntaina oli ohjelmassa "vain" 35 km. Kyllähän noilla vauhdeilla pitäisi mennä 34 min rikki. Hyvin on kyllä sulla kunto lähtenyt nousuun.
    Itselläkin olisi tarkoitus lähteä lauantaina Aktiaan viivalle.

    VastaaPoista