tiistai 23. helmikuuta 2016

10 / 16

Jos Pariisin maraton hiihdettäisiin perinteisellä tyylillä ja samalla osallistujalistalla, niin uskoisin olevani kärkipäässä.

Ma
juoksua 7 km @4'51
hiihtoa 13,3 km

Ti
juoksua 7 km @4'44
juoksua 15 km, sis. 3x2000m hallissa 6'47, 6'43, 6'28

Ke
hiihtoa 18 km
noidannuoli

To
lepo

Pe
lepo

La
hiihtoa 9 km
hiihtoa 28,5 km

Su
hiihtoa 28,2 km

Treeniä 9h, hiihtoa 97 km ja juoksua 29 km.

Ei se nyt lähtenyt vieläkään. Tiistain kakstonniset olivat edellisiin viikkoihin nähden hyvinkin positiiviset. Juostiin A-P Kaivosaaren ja Miika Hernelahden kanssa ne hallissa, ja mulla tuntui kulkevan yllättävän hyvin. Verrattuna niihin edellisen viikon 3'30-vauhtisiin ja erittäin tuskallisiin rypistyksiin.

Keskiviikkona mietin hiihtolenkin aikana, että nyt on pää noussut pinnalle. Nousukunto on päällä ja se lämmittää aina mieltä. Puhisin vielä lenkin päälle jumppaa hirveällä motivaatiolla. Vartin päästä iskikin sitten elämäni ensimmäinen noidannuoli.

Torstaina hain lääkäriltä lääkkeitä ja makasin kotona. Sama perjantaina.

Lauantaina selkä oli asettunut siihen asentoon, että uskalsin lähteä hiihtämään. Aamupäivällä menin vaparilla ja surkealla luistolla lyhyen lenkin, mutta iltapäivästä otinkin jo perinteisen kaluston mukaan. Yllätyksekseni hiihto onnistui ihan ok, kun teki potkun huolellisesti ja vältteli lipsahduksia. Jotenkin heikolta alaselkä toki tuntui, eikä se kivuton ollut.

Sunnuntaina kokeilin postilaatikolle mennessäni muutaman askeleen hölkkää - tärähdys teki edelleen ilkeää joten kakkosen latu oli sen päivän sapluuna.

Nyt olisi sitten kuusi viikkoa aikaa. Kunto ei nyt ihan surkealta tunnu, ja kun tuo selkäkin tuntuu asettuneen niin tästä viikosta lähtee viimeinen yritys. Jos saan tehtyä seuraavan kuukauden aikana joka viikko vedot, pitkän vk:n ja pitkän lenkin, niin ei tuntuisi ihan mahdottomalta saavuttaa kohtuullisen mukava maratonkunto. Hiihdosta olen nyt nauttinut niin paljon, että jatkan sitä niin kauan kuin talvea riittää.

Ajattelin lähteä ihan asioikseni Hesaan juoksemaan Aktia Cupin kympin 19.3. ja sen perusteella voin sitten laatia sopivan vauhdinjaon Pariisiin. Eli eka kolmekymppiä liian kovaa ja loppu mahdollisimman pientä hyytymistä toivoen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti