tiistai 28. toukokuuta 2019

Treenikausi takana

No niin, nyt on tärkeimmät treenit tehty ja virittely käynnissä. Viime viikko meni sitä samaa rataa kuin muutkin viikot lähiaikoina. Ei mitään ihmeellistä määrää tai vauhtia, mutta perustekemistä ja kilometrejä hieman päälle 100. Harjoitusmääränä 100-120 kilometriä lienee nykytilanteeseen sopiva. Se riittää hyvälle tasolle, mutta rasitus ei kasva liian suureksi kun vain jättää kaikenlaiset maksimiharjoitukset pois.

Viikon ja ehkäpä koko projektin tärkein yksittäinen harjoitus oli lauantaina Kolin seudulla. Heräsin kuudelta ja lähdin ajamaan kohti Kolin alamajaa. Sieltä käsin juoksi kaksi reilun viidentoista kilometrin kierrosta ihan hyvällä tahdilla. Matkaa tuli 31 kilometriä ja noususumma 1500 metriä. Tämä meni hyvin ja olen siitä iloinen.

Ma
Lepo

Ti
Aamulenkki poluilla 8 km
Illalla 20x300m/1min (14km) Rentoa vauhdikasta mäki- ja pitkien lenkkien jälkeen. Ei liian kova treeni.

Ke
Aamulenkki poluilla 8 km
Hieronta

To
Aamulenkki kiihtyen 7 km 5'00->4'05
Illalla Repokallion maastossa 6x1km/2min (11km)
Jäykkää on, huomaa ettei satsaus ole sileällä nyt

Pe
Aamulla 8,2 km
Illalla 7,8 km
Melkein sama polkulenkki, mutta eri suuntiin

La
Kolin ja Mäkrävaaran seuduilla 31 km / 1500m
3h meni aikaa. Tavoitteena oli, etten kävele yhtäkään askelta, ja se taisi onnistua

Su
Illalla kevyt 10 km poluilla.

Viikko yhteensä 105 km

Treenit on nyt ladattu kroppaan ja alkaa keventely. Saa nähdä millaiseksi kunto lopulta muodostuu.
En ole koskaan aikaisemmin tehnyt mäkiharjoittelua oikeastaan ollenkaan, joten nyt on siinä mielessä ihan uusi tilanne. Mäkitreeniä on kuitenkin ollut joka viikko ohjelmassa jostain tammikuusta alkaen.

Polkujuoksun MM-kisojen tasosta ei oikein ole käsitystä, joten sijoitustavoitteita on vaikea asettaa. Sen verran olen asiaa ajatellut, että lähden totta kai kamppailemaan parhaan suomalaisen tittelistä. Tämä on teoreettisesti ajatellen jossain olosuhteissa jopa mahdollista, koska Ansio ei ole ilmoittautunut kisaan. En kuitenkaan ole murheissani, vaikka olisin viimeinen. Urheilun vuoksi en ole jaksanut mököttää enää vuosiin, se kiintiö tuli aikanaan täyteen.

Kisareitin varrelta löytyy kuvaa täälläEi kommentteja:

Lähetä kommentti