keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Oksutauti toi kisapainon


Mahatauti toi haasteita viime viikkoon, mutta yllättävän nopeasti taudista toivuin heti kun pystyin syömään. Tiistain lounaan jälkeen maha alkoi möyryämään, ja töiden jälkeinen mattomäkiharjoitus meni pieleen huonon olon vuoksi. Seuraavan kerran söinkin ruokaa vasta torstaina iltapäivällä, toki tuossa välissä sain syötyä pari palaa leipää, muutaman jugurtin ja hieman karkkia.

Perjantain totuttelulenkit olivat vielä aikamoista horjumista eikä mahakaan ihan tikissä ollut. Perjantaipitsa meni kuitenkin hujahtamalla alas ja lauantaina kehissä oli eri mies.

Lauantaina juoksin aamulenkiksi 8 kilsaa. Iltapäivällä suuntasin kohti Pärnävaaraa. Harjoitushatusta vedin yhtämittaisen kovatehoisen mäkijuoksuharjoituksen. Hinasin Pärnän takarinnettä ylös ja alas niin kauan, kun 10 kilometriä tuli täyteen. Kesä oli tullut, ja hikoilu oli voimakasta.

Sunnuntaina oli jälleen hektinen ja ohjelmarikas päivä, joten pitkä lenkki jäi iltaan. Meinasin jo lyhentää suunniteltua lenkkiä, mutta vaimo sanoi että nyt et ala suunnitelmaa muuttamaan. Ei auttanut, 37 kilometrinen piti vain taistella läpi. Matka sujui jaksavaisesti ja kaikin puolin hyvin, joten nousukunnon osviitta oli aistittavissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Viime viikon kuntoilut:

Ma
Kevyt aamulenkki poluilla 8,2 km

Ti
Kevyt aamulenkki poluilla 8,1 km
Matolla mäet 2x15min ja 1x10min. Viimeinen mäki jäi siis kesken heikon ja oksennusta lupailevan olon vuoksi. Yhteensä 10 km.
Illalla nousikin kuume ja yrjöilin pari kertaa.

Ke
Tauti

To
Parempaan päin, mutta vielä pois töistä

Pe
Horjahdellen ja puskareissuja tehden aamulenkki 8,1 km
Töistä kotiin Kuhasalon kautta 13,6 km. Parempaa jo, illalla maistui ruoka ensimmäisen kerran hyvin.

La
Kevyt siitepölyinen aamu Jukolan tuoksuisessa metsässä: 8,9 km
Pärnä uphill run: vr 4km + 10 krt Pärnän vanha hissirinne ylös/alas kovaa. 10 km/750m nousua, aikaa meni hieman alle tunti.

Pärnällä oli kuuma


Su
Illalla 37 km kevyt tiestö. Ärsytävästi tämä jäi iltaan, ja iltapäivällä meinasi ahdistaa. Tältä lenkiltä hain ratkaisevat kesto-ominaisuudet kesällä 2016 ennen ensimmäistä 2:30 alitusta maratonilla. Jaksoin nytkin hyvin vaikka tylsää olikin,

Hän on väsynyt

Tällä hetkellä aikaa kisoihin on 2,5 viikkoa ja jännitys alkaa kohoamaan. Kohta pitää ottaa kisataktiikka tarkempaan analyysiin. Erityisesti huoltotoimenpiteet kisan aikana pitää suunnitella järkevästi. Niistä lisää lähempänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti