keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kohta mennään

Tänään alkuillasta Helsinkiin ja aamulla sitten kohti Lissabonia. Hommat on hoidettu viimeisen päälle ja kisajärjestäjät kyyditsevät Lissabonin kentältä kisakaupunkiin.

Sää näyttää olevan viileämpi kuin Suomessa konsanaan. Lauantaille on luvassa noin 20 astetta, eli juuri sopiva juoksukeli.

Viime viikko meni kevennellessä ja pari kuukautta vaivannutta jalkaa parannellessa. Jalkaterän sisäsyrjä on kipeä ja plantaarifaskiittikin vaivaa. Olen koko kevään kitkutellut hieman kipeän jalan kanssa, mutta viime sunnuntaina se kipeytyi selvästi pahemmin. Hoidin kuurin Arcoxiaa ja tämän aamun testilenkillä jalka oli selvästi parempi. Tämä pitää hoitaa ensi viikosta alkaen oikeasti kuntoon, sen verran kauan se on nyt vaivannut.

Millaisilla tavoitteilla lähden kisaan? Hyvä tavoite voisi olla sama kuin maratoneillakin, eli tasainen ja maaliin hyvin kantava suoritus. Reitin ollessa noin raju matkan aikana tulee varmasti jonkinlainen hyytymä, eikä tasainen vauhdinjako ole kovinkaan helppo tehdä. Pitkissä nousuissa pitää hieman hellittää jotta askel kantaa helpommat taipaleet vauhdikkaasti. Onneksi sinne ei nyt ole tulossa mikään superhelle.

Olen vedellyt maratoineilla 2,5 tunnin aikana 7-8 geeliä, joten nyt otan mukaan 10 geeliä. Aikaa menee varmaankin yli 4 tuntia, eli tuo 10 on jopa liian vähän. Onhan siellä sitten kaksi huoltopistettä mistä saa tarvittaessa jotain suuhunsa.

Otan juomareppuun lähdössä litran urheilujuomaa, ja nappaan kaksi 0,5 litran pulloa repun etutaskuihin 16 kilometrin huoltopaikalla. Näillä mennään sitten kenties maaliin saakka. Toki huoltopisteillä voi tarvittaessa napata myös nestettä naamariin.

Kisasivuille ilmestyy livetulokset. Toivottavasti toimivat.

Palataanpa asiaan tarkempien raporttien muodossa.

Ai niin, viime viikon treenit:

Ma
Lepo ja hieronta

Ti
Aamulenkki poluilla 8,2 km ja 4x80m
Illalla 1 km kevyt + 8 km perusmättö 32min + 1,5 km kevyt ja 4x80m

Ke
Illalla kevyt polkulenkki 11,2 km, viimeinen km 3'18

To
Aamupäivällä tiellä 7x500m/2min 1'35 > 1'30

Pe
Juoksu töihin 8 km
Juoksutöistä 9,3 km kevyestä perusmättöön 4'35 > 3'55

La
Aamupolkulenkki 9,3 km ja 5x80m

Su
vr 2,8 km + 10 km VK Polkujuoksun reitillä 42'30 + vr 1 km
Jalka kipeytyi pahemmin. En olisi selvinnyt 44 kilometristä.

Viikkoon 82 km
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti