maanantai 29. huhtikuuta 2019

6 viikkoa MM-kisoihin

Menneellä viikolla päätin tehdä vanhan vehkalahtelaisen rääkkiviikon. Tällä kertaa se tarkoitti viittä intervallimenetelmällä toteutettua vk-harjoitusta. Yksikään harjoitus ei ollut teholtaan tai kestoltaan sellainen, että palautumiseen olisi kulunut kovin pitkää aikaa, mutta yhdessä tämä tehokuuri antaa onnistuessaan sysäyksen nousukuntoon. Pidempiä ylämäkitreenejä ei ohjelmassa ollut, vaan treenit koostuivat kevyistä aamulenkeistä poluilla, neljästä tasamaan vk-treenistä, yhdestä laskettelurinteessä suoritetusta mäkitreenistä ja yhdestä puolipitkästä polkulenkistä. Sunnuntaina piti juosta pidempi 2,5 tunnin lenkki, mutta se jäi pois heikkojen yöunien ja muiden kiireiden seurauksena.

Alkaneella viikolla keskitän kaiken tarmoni harjoitusrintamalla siihen, että saisin tehtyä yhden kunnollisen 2,5 tunnin lenkin ja yhden pitkän mäkilenkin. Toivottavasti pääsisin viikonloppuna jo Kolille tekemään pitkää nousua ja ennen kaikkea pitkää laskua. Kolilla on varmaan vielä lunta, mutta kovaa vauhtia ne sulavat.

Tässäpä menneen viikon sekoilut:

Ma
Haminassa 5x1200m/2min, yhteensä 13 kilsaa
Matkustus Joensuuhun

Ti
Aamulenkki 7 km, 5x80m
6x1km / 90s, yhteensä 10,6 km

Ke
Aamulenkki 7,7 km, 5x80m
2x2 km + 2x1 km (11km)

To
Aamulenkki 6,2 km

Pe
6x1 km / 90s (12,5 km)
Kevyt lenkki 7,4 km

La
Mustavaaran laskettelukeskuksen hissirinnettä (350m / 80m nousua) 10 kertaa ylös ja alas.
Ekat kolme nousua kevyesti, seuraavat seitsemän sykkeellä 160-165 eli vk:n yläalueella. Nousuihin meni reilu 3,5 min.
Yhteensä 9,2 km


Lenkki hämärtyvässä illassa Repokallion poluilla 7,2 km. Tiomilan seurantaan valmistava harjoitus.

Su

Hektisen päivän päätteeksi näytti jo siltä, että lenkki jää väliin. Ajoin sitten kuitenkin Utranharjulle ja juoksin siellä 18 kilometrin polkulenkin. Hieno ilta. Unet jäivät vähiin edellisenä yönä ja koko päivä oli menoa, mutta tämä teki eetvarttia.


Viikko yhteensä 110 km.

Meikä on nykyään semmoinen selfieliikkuja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti