maanantai 9. lokakuuta 2017

Vaarojen maraton ja muuta kivaa

Viime viikolla tein paluun yhteen suosikkikisoistani eli Vaarojen maratonille Kolilla. Hieman riskipitoisesti juoksin nyt kolmannen maratonin viiteen viikkoon, joten tässä on varmasti palauttelun paikka jottei rasitus elimistössä kasva liiallisuuksiin. Viime yönä heräsin yltäpäältä hiestä märkänä, mikä perinteisesti on viitannut rasittuneeseen olotilaan.

En ole harjoitellut laisinkaan mäkisessä maastossa, mikä tuolla Kolilla käy ilmi loppumatkasta varsin selvästi. Viimeisessä nousussa (200 metriä korkeuseroa) jäin Ansiolle yli viisi minuuttia. Muuten meni kyllä suunnitelmien mukaisesti ja mielestäni tasaista vauhtia. Oli kiva että Henri malttoi kerrankin aloittaa oikeasti rauhallisesti, juoksimmekin yhdessä 18 kilsaa eli Kiviniemeen saakka. Sen jälkeen Henri kiristi ja minä jatkoin omaa tahtiani. Eihän tässä ehkä järkeä ollut, jonkun Nuuksio Classicin pystyy vielä tietreenailulla vetämään hyvin, mutta Kolille olisi hyvä tehdä edes vähän erikoisharjoittelua niin voisi jaksaa loppunousunkin. Nyt on jalat kyllä tosi kipeät joten ne pitää hoitaa kuntoon.

Tulokset

Pieni vaaratilannekin sattui matkan aikana. Kompastuin ja syöksyin pää edellä koivun runkoon päin. Ehdin onneksi kääntää päätä sen verran etten kopsahtanut suoraan nokka edellä siihen runkoon. Tästä kimposin sitten makaamaan selälleni viereiseen suohon eli vesilammikkoon. Marathon of Dangers.

Muuten viikko meni ihan nausteriin. Keskiviikkona sain hyvän treenin tehtyä, kun juoksin suoraan kotiovelta kympin reipasta 36'35 ja siihen päälle hiihtäjien testijuoksun 4,7 km Repokalliolla. Muut lenkit olivat kevyttä/perusmättöä.

Ma
Mette Fincken kanssa yhteislenkki 7,3 km @5'30

Ti
Töihin 14,7 km 5'30→4'00

Ke
10 km 36'35 + 4,7 km testijuoksu Repokallion latupohjalla 16'47. Yhteensä 16,5 km

To
Aamukasi eli 8,3 km @5'00→4'00
Töistä 10,3 km kevyesti

Pe
Töihin 8,1 km kevyesti

La
AV 2km + Vaarojen maraton 43,3 km 3.58 (2. sija)

Su
Kevyt perhelenkki vaunuja työnnellen 6,3 km @6'17

Yhteensä 116,6 km

Ja tähän kuvia:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti