tiistai 26. marraskuuta 2019

Katastrofin ainekset

Maratontuttavaani Ossi Peltoniemeä lainaten, katastrofin ainekset ilmassa. Kaikki sujui hyvin ja maratonluotto oli hyvällä tasolla vielä viikko sitten tiistaina. Maanantaina oli muilla perheenjäsenillä ensimmäisiä kurkkuoireita, mutta ei tämä vielä mitään. Tiistaina ensimmäiset putosivat, mutta itse kävin illalla juoksemassa hyvällä vk-kululla 10 kilometriä 35 minuuttiin. Seuraavana yönä heräsin ankaraan kurkkukipuun. Heti alkoi ärsyttämään, olihan edellisestä taudista vasta 11 päivää. Aika ärhäkästi tämä tauti levisi, vuorokauden sisään se iski kaikkiin neljään perheenjäseneen. Eipä siinä paljon käsienpesemiset tai muutkaan toimet auttaneet.

Makailin kotona keskiviikosta perjantaihin, kurkkukipu katosin vähitellen mutta flunssainen olo painoi vielä lauantainakin. Sunnuntaina olo oli sen verran parempi, että kävin hölkkäämässä ihan kevyesti matolla. En ollut 100 % terve, mutta jossain vaiheessa tautia on vain pakko lähteä liikkeelle. Kyllä sen yleensä itse tietää, koska olo on siihen riittävän hyvä.

En ole tälläkään hetkellä täysin oireeton, vaan ylähengitysteissä on edelleen lieviä oireita. Näyttää kuitenkin siltä, että viikonlopuksi ehtisin jo kondikseen. Toivottavasti jo sitä ennen.

Hieman olen joutunut kovemmista tavoitteista luopumaan. Syksyn mittaan tavoitteksi asettui 2:27-alkuinen tulos ja sitä tavoitevauhtia olenkin aika paljon höylännyt. Aikaisempiin vuosiin verrattuna itselläni hyvin tulosta ennustanut 3x5km harjoitus näyttikin varsin lupaavalta tavoitetta silmällä pitäen. Selkeimpänä muutoksena treenissä on ollut pitkän lenkin vauhdin koveneminen, ja se on antanut hyvin itseluottamusta jaksavuuteen.

Kyllähän kaksi flunssaa kahden viikon välein varmasti jossain näkyvät, joten matkaan on nyt lähdettävä hieman maltillisemmin ja tarkkailtava omaa tunnetta matkan aikana. Toisaalta viime vuonna tauti iski kisaviikon tiistaina ja olin aika käheänä juoksun aikanakin, ja silti meni alle 2:30. On tässä vielä pieniä toiven rippeitä jäljellä,kuitenkin varsin ehjä harjoitusjakso on takana.


Vko 9/10

Ma
Lepo

Ti
Vr 3 km + 10km MP 35min + Vr 1 km

Ke
Flunssa

To
Flunssa

Pe
Flunssa
¨
La
Flunssa

Su
Juoksumatolla kevyt hipsuttelu 12 km

Viikkoon 26 km

Sairastellessa mietiskelin, että tämä 2 kisaa/vuosi -systeemi on hivenen turhan raaka. Kevään tavoite polkujuoksun MM päättyi keskeytykseen jalkavamman vuoksi, joten syksyn kisaan kohdistui turhan kova paine. Ehkäpä pitäisi käydä ensi vuonna vähintään kolme kisaa, niin saisi todennäköisemmin jostakin tuloksenkin. Toisaalta voisi kyllä jättää kaikki kisat väliin, niin ei tarvitsisi stressata näinkin turhasta asiasta kuin normaali pikkuflunssa.

Kävi miten kävi, jos viivalle pääsen ja terveys sen sallii, VEDÄN KEHOSTA KAIKEN MAHDOLLISEN IRTI. Oli tulos mikä oli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti