maanantai 11. syyskuuta 2017

Vaisua vaisua

Palautuminen Nuuksion polkumaratonista meni jopa yli odotusten, ja pystyin lenkkeilemään viime viikolla päivittäin. Täytyy kuitenkin todeta, etteivät perjantain ja sunnuntain kovemmat harjoitukset turhan paljon lupailleet. Lihaksisto on jumissa ja silloin jalat eivät mene eteenpäin toivottua vauhtia, eikä hengityskään täydellisesti toimi. No, tehty mikä tehty, nyt on tämä viikko aikaa toipua ennen kuin SM-maratonin lähtö Jyväskylän Lutakonaukiolta on tapahtuva lauantaina 16.9.2017 klo 12:00.

Ma
Kevyt aamulenkura 7 km
Illalla rastinauhojen vienti Kalevan Rastin taitoharjoitukseen. Kävelyä mäkisessä maastossa 5,5 km. Suunnistuksen lopettamisen jälkeen metsässä liikkuminen on jäänyt varsin pieneksi, joten oli mukava käppäillä hienossa syysillassa pitkin metsiä.

Ti

Kevyt aamulenkki 6km
Iltalenkiksi 7,5 km @6'00 → 4'05


Ke

Aamulenkki 7 km 5'00 → 4'05
Illalla arvelin että voisi tehdä jonkun kovemman harjoituksen. Kaivoin Ossi Peltoniemen blogista hänen lyhyen vauhtileikittelytyyppisen treenin ja tein sen. Eli 3x(90s, 60s, 30s) pal. 90s noin 4'00-4'10/km. Vr 3 km + VL-osio 5,6 km @3'43 + Vr 1 km

To

Aamulenkki 8 km
Töistä kotiin 10 km. Kuuntelin pitkästä pitkästä aikaa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen levyä Itku pitkästä ilosta vuodelta 2004. Kylläpä kuulosti hyvältä. Nehän vetää keikan Kerubissa jossain vaiheessa syksyä joten sinne voisi jopa harkita menevänsä. Harkinnan asteellehan se jää kuitenkin.


Pe

Ennen töitä 8x1000m/1,5min keskiarvolla 3'22. Just ja just pääsin viimeisen vedon alle 3'20. Jo on vaikeaa nykyään tämä kovempi juoksu. Yhteensä 14,5 km.

La

Illalla kevyt 13 km kaatosateessa virkisti kummasti, lihakset vaan kipeänä ja juoksu jäykähköä.

Su

Suunnitelmana oli juosta 3x5km noin 3'40-tahtia mutta jouduin heikon kulun vuoksi muokkaamaan treeniä muotoon 5km + 4km + 3km + 2km + 1 km. Vauhti ei oikeastaan kiihtynyt vaikka vedon mitta lyheni. Verskoineen 22,5 km.

Viikko yhteensä 110 kilometriä.

Maratonviikollahan olen yleensä tehnyt vain 2-3 lenkkiä ja olo on aina kohentunut tämän myötä merkittävästi. Samaa kaavaa noudatan myös nyt. Jyväskylässä on tarkoituksena edetä maltillisella alkuvauhdilla ja säilyttää se maaliin saakka, mikäli mahdollista niin negatiivinen splittikin voisi tulla kyseeseen. Mutta katsotaan nyt miten kunto tässä ehtii nousemaan.

Lähtölistaa silmäillessä totesin, että siellä on viisi semmoista juoksijaa, joille en kuuna päivänä pärjää. Sen jälkeen tuleekin sitten tasaisempaa, ja olen merkannut muutaman juoksijan joiden kanssa voisi matkaa taittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti