maanantai 13. marraskuuta 2017

Kiirastuli

Maratonin juokseminen on yleensä palkitsevaa. Vaikka ennätystä ei aina tulisi, niin maaliin pääseminen on niin iso helpotus, että fiilis on joka kerta hyvä. Tämän tunteen vuoksi harrastan maratonjuoksua ainakin toistaiseksi. Sitten kun tulen maratonilta maaliin niin, ettei se tunnu miltään, lopetan. Lopetin suunnistuksenkin siksi, ettei se enää tuntunut miltään.

Maratonharrastuksessa on kuitenkin sellainen puoli, mikä pistää vihaksi. Nimittäin viime hetkillä tulee yleensä aina jotain vaikeuksia, ja sitten saa jännätä hermot kiristellen, pääseekö lähtöviivalle lainkaan, ja jos pääsee, niin millaisessa kunnossa. Tällä kertaa kaikki sujui todella hyvin elokuulta alkaen, kunnes 27. lokakuuta selkä alkoi oireilemaan. Se ei ole ollut niin pahana kuin joskus, ja olen pystynyt kuitenkin juoksemaan, mutta jos tilanne ei asetu niin maraton asfaltilla voi olla aikamoinen haaste. Olen käynyt hieronnassa, eräs tuttu fyssari on sitä katsonut, ja lisäksi käytössä on ollut sähköhoito sekä koko ajan muutenkin käytössä oleva biologinen reumalääke. Tunne selässä kuitenkin on edelleen sama kuin 27 lokakuuta. Kilometrimäärät ovat kahdella edellisellä viikolla olleet 94 ja 76, joten kovin paljon en ole juossut. Kyllähän tässä on kyse selkärankareumaan liittyvästä kivusta, koska burana auttaa kipuun erittäin hyvin. Maha ei kuitenkaan kestä sitä myrkkyä, joten on vain toivottava, että perjantaina pistetättävä biologinen lääke auttaa ja sunnuntaina eli kisapäivänä selkäkipu on poissa.

Viime viikko oli melkoista kiirastulta, kun lapsemme olivat ankarassa nuhassa. Käsien pesemisellä ei ole mitään merkitystä siinä vaiheessa, kun sitä räkää tuntuu olevan kaikki paikat täynnä ja aivastuksia tulee suoraan päin näköä. Perjantaina olo tuntuikin flunssaiselta, samoin lauantaina, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi siltä että säästyin pahimmalta.

Mielenkiinnolla jään seuraamaan ja odottamaan, mikä on viikon kuluttua fiilis!

Viime viikon pyristelyt:

Ma
Lepo (oli muistaakseni niin huonot yöunet alla, etten jaksanut tehdä mitään)

Ti
Töihin 7 km
Töistä 9 km sis. 4x100m

Ke
VL 3x(2'+1'+30s) vetojen välissä 1'. Yhteensä 9 km.
Kevyt 7,6 km sis. 4x100m

To
Töihin 7 km
Töistä 11 km Aaro Asikaisen kanssa, lopuksi 4x100m

Pe
Flunssa

La
Flunssa

Su
Kevyt 16 km
Kevyt 9 km

Yhteensä 76 km



1 kommentti:

  1. Auttaisiko Somac vatsaan niin, että Buranaakin voisi vielä ottaa?

    VastaaPoista