maanantai 1. helmikuuta 2021

Alkutalven kuulumiset

Tässä vaiheessa talvea olen yleensä ollut varsin huonossa kunnossa. Nyt voisi kerrankin sanoa, että hyvin on mennyt. Alkutalven aikana haeskelin kadonnutta vauhtia lyhyempien vetojen avulla, kävinpä useampana lauantaina kärsimässä Joensuu Areenan radallakin nuorempien ja kovempien peesissä, missä en kylläkään pysynyt. Perusrunkona ovat toimineet viikoittaiset 200-300m mäkivedot, vk-treeni intervalleina (olen tehnyt myös tupla-vk:ta) ja sitten 600m-1000m, maksimivedot. Pitkä lenkki on ollut 24-27 kilometriä. Talvi on nyt edennyt siihen pisteeseen, että on aika lähteä hakemaan maratonkuntoa pidempien lenkkien ja vauhtikestävyyden kautta. Eli vauhdit tippuvat mutta määrä kasvaa.

Nyt olisi sellainen tilanne, että olisi kiva tietää huhti-toukokuulta joku maraton,  mihin on menossa juoksemaan. Tässä vaiheessa on jo selvää, ettei ulkomaille ole asiaa, joten treenaan ja katselen sitten lähempänä löytyykö Suomesta millaista tarjontaa. Voisiko joku järjestää vaikka toukokuun puolivälissä pienimuotoisen mahdollisimman nopean reitin maratonin? Tähän riittäisi vaikka 5 kilometrin täysin tasainen virallisesti mitattu reitti ja ajanotto. Juomahuollon voisi jokainen itse järjestää. Sitten vain kutsuja menemään kaikille Suomen maratoonareille. 

Olen naputellut aika tasaisesti semmoisia reilun sadan kilometrin viikkoja. Viime viikolla napsahti kuitenkin peräti 136 kilometriä, mikä edellisten viikkojen rasitukset huomioon ottaen vaatii nyt kevyemmän alkuviikon. Tässäpä viime viikon treenit:

Ma

Juosten töihin ja töistä yht. 18 km ja illalla punttitreeni+fyssarin pakaraliikkeet

Ti

Illalla matolla 20x30s mäkivedot, kulmaa lisää viiden vedon välein 4👉5,5 %. Yhteensä 12 km.

Ke

Kevyt 18 km osin Vattulaisen kanssa. Hyvä kulku.

To

Kevyt lounasverkka 7 km

Illalla 3x5 km 93-95% maratonvauhdista, palautus 1 km 80% @MP. Vaisua vaisua.

Pe

Juosten töihin ja töistä 15,5 km

La

Matolla 2x6/5/4/3/2/1min, palautus 1min ja sarjojen välissä 3min. Tämä oli tosi tiukka treeni.

Su

Talven ensimmäinen kolmekymppinen kevyellä vauhdilla. Alkuun aika vaisua mutta jaksoin kyllä hyvin loppuun saakka.

Tämän vuoden tavoitteena on parantaa maratonennätystä muutaman vuoden tauon jälkeen. 40-v synttärilahjaksi yritän antaa sen itselleni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti