tiistai 28. heinäkuuta 2020

30 km meni rikki, jalka sen sijaan ei

Toinen harkkaviikko kohti Vantaan maratonia on juostu. Kuluneen viikon aikana luovutin Valencian maratonin suhteen. Koronauutisia lukiessa on tullut melko selväksi, ettei tänä syksynä juosta yhtäkään isoa maratonia eikä ulkomaille ole asiaa. On se kyllä aika villiä, tämän vuoden ainoat isot maratonit ehdittiin juosta talvella Dubaissa, Sevillassa ja lisäksi Tokiossa pelkän eliitin voimin. Eikä ole lainkaan varmaa, että ensi keväänäkään isoja tapahtumia järjestetään.

Itselleni maratonharrastus on perustunut aika pitkälti siihen, että matkustan ulkomaille juoksemaan jonkun ison maratonin. Ikää ja pikkukisoja on kertynyt vyölle sen verran, että tällä systeemillä motivoidun harjoittelemaan myös silloin, kun ei millään viitsisi. Kyllä tässä hieman ahdistaa se tosiasia, ettei ainakaan tänä vuonna tarvitse ulkomaille mennä. Tykkään itse harjoittelusta ja maratonista sen verran, että tsemppaan nyt kuitenkin sinne Vantaalle.

Olin laatinut hyvät ja nousujohteiset suunnitelmat Valenciaan, mutta nythän ne mitä todennäköisimmin joutavat romukoppaan. Kunto on sen verran keskeneräinen ja Vantaa jo aika lähellä, että pitkät maratonvauhtiset lenkit eivät tule toteutumaan.

Viime viikon juoksumäärä paukkui reilusti yli tavoitteen johtuen aika pitkälti maanantain pyörälenkin vaihtumisesta juoksulenkiksi. ja peräti 18 kilometrin pituiseksi sellaiseksi. Muuten meni juuri kuten ajattelinkin. Itse asiassa olen tosi tyytyväinen tiistain lyhyisiin vetoihin, torstain vauhtileikittelyyn ja sunnuntain 30 kilsaseen. Kovempien treenien vauhdit eivät ole vielä kovin erikoisia, mutta siitä ne sitten aikanaan nousevat.

Ma
10,3 km sisältäen 6x80m tekonurmella ja 200m loppukiri
17,8 km Kontionpoluilla neulasalustalla

Ti
jumppaa + 7 km kevyt
15,8 km sisältäen 20x1min/1min kovaa. AP:n kanssa hyvä harkka.

Ke
kevyt 10 km

To
Semipitkä sisältäen vauhtileikittelyn 3x3min + 5x2min + 20x1min pal. 1min hölkkää. Yhteensä 20 km @3'58

Pe
Kevyt 10 km

La
2x kevyt 8 km

Su
Pitkä kevyt 30,6 km Reima Laakkosen kanssa. Lähtö klo 7, joten aamupalaa ei ehtinyt syömään kuin puolikkaan banaanin verran. Yhden geelin turvin meni kuitenkin ok.

Viikkoon 137 kilsaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti