maanantai 15. huhtikuuta 2019

Polkujuoksun MM-kisoja kohti

Talvella ilmoitin halukkuuteni polkujuoksun MM-kisoihin hetken mielijohteesta, ja tulin myöskin joukkueeseen valituksi. Kisa juostaan 8.6. Portugalissa, matka on 44 kilsaa ja nousua kertyy 2200 metriä. Ihan mukava haaste nykyiselle tasamaan tallaajalle.

Suhteeni polkujuoksuun on samanlainen kuin yösuunnistukseen. Molemmat jalot lajit ovat pahimmillaan niin ikäviä, että maaliin pitää päästä mahdollisimman nopeasti. Tällä ajatuksella kohti kisaa.

Talven tavoite oli hoitaa itsensä sellaiseen mukavaa perusvireeseen ilman yli- tai alilyöntejä, ja huhtikuun alussa tiivistää sitten tahtia. Tämä menikin muuten hyvin, mutta maaliskuun lopulla sairastuin sitkeään virustautiin, minkä ansiosta en harjoitellut kertaankaan kahteen viikkoon.

Näitähän sattuu joka vuosi, joten ei tilanne mitenkään uusi ole. Tästä pitää vain nousta ja hoitaa viimeiset kaksi kuukautta kunnialla läpi.

Eka treeniviikko kohti Portugalia sisälsi jopa turhankin monta mäkitreeniä. Tauon jäljiltä jalat kipeytyivät eikä juoksu kulkenut, mutta pahin on varmaan jo takanapäin joten helpompia kilometrejä on edessä. Tässäpä viime viikon tekemiset:

Ma
Aamulenkki poluilla 6 km
Illalla matolla 8x3min mäkivedot (10,5-11% / 5'30/km), yhteensä 9 km

Ti
Aamupolkujuoksu 6km
Illalla kevyt 12 km

Ke
Aamupolkujuoksu 6km.
Illalla nuivahko 8 km mäki matolla. Nousua 880 m.
Hieronta

To
Aamulenkki sileällä 7km
Illalla VK-lenkki: mäkiä 2x12min, 1x9 min ja lopuksi 2 km sileällä 7min. Kilsoja 10,6 km
Nousut 10-11% ja 6'/km

Pe
Kevyt polkujuoksu 6,5 km ja muutama rusko

La
Tiellä 10x300m rennosti minuutin palautuksella, yhteensä 15 km
Saunalenkki tyttären kanssa 5km

Su
Pyytivaaralla pitkä lenkki 28 km ja nousua 580 metriä. Neljästi noin 5km lenkkiä, mikä sisältää pitkän nousun ja laskun sekä hieman tasamaata. Nousuissa syke VK-alueella ja alamäet rallatellen kovempaa, joten talven rankin harkka.

Yli 100 km juoksua ekaa kertaa tälle talvelle !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti