maanantai 4. marraskuuta 2019

6/10

Jälleen yksi hyvin sujunut viikko takana. Paluu Kreetalta arkeen sujui muuten hyvin, mutta maanantaina satanut lumi ja sitä seurannut kaikkien mahdollisten ulkona sijaitsevien juoksupaikkonen jäätyminen aiheutti treeneihin omat mausteensa. Launtaina ohjelmassa oli tärkeä pitkä lenkki, ja se oli pakko juosta alku- ja loppuverkkoja lukuun ottamatta hallissa. Kiersin 25 kilometrin verran Joensuu Areenan ratakierrosta (333m toista rataa juostuna), ja se oli kautta aikojen ensimmäinen pitkä lenkki hallissa. Saattoipa olla viimeinenkin.

Viime vuonnahan kävi uskomaton tuuri, kun Joensuuhun satoi mittaushistorian myöhäisin ensilumi vasta Valencian maratonviikolla. Tällä kertaa tämä hauskuus alkoi viisi viikkoa ennen H-hetkeä. Eihän lumi sinällään ole mikään este, mutta nyt tiet ovat pelkkää jäätä. Yritä siinä nyt sitten jotain järkevää tehdä.

Tässäpä viime viikon paikoitellen hyvinkin lupaavat harjoitukset:

Ma
Lepo (talvirenkaat autoon, kaupassakäyntiä yms yms. reissun jälkeistä säätöä)

Ti
Juoksumatolla 22,3 km (3'46/km) sisältäen 4x15min 3'30/km
Taas vähän lisää matkaa maratonvauhtiseen. Mahan kanssa ongelmia ja päkiät tulessa uusissa kengissä, juoksu kyllä meni hyvin.

Ke
Aamulla matolla kevyt kiihtyvä 7 km 5'00→4'05
Illalla luisteluradalla 8.1 km kevyt

To
Matolla 17 km: 12x400m n. 74 s (pal. 75s) + 5 km 17'13
Pitkästä aikaa muutakin kuin vauhtikestävyyttä

Pe
Kevyt 10 km

La
34.4 km (4'00/km):
alkuvr. 5 km + hallissa 2x4km (3'47+3'42/km) + 4x3km (3'29, 3'30, 3'27, 3'26) pal. 1km + loppuvr. 4 km
3'30/km alkaa tuntumaan mielekkäältä juoksuvauhdilta. Toki halli antaa liian hyvän vaikutelman, mutta onhan tuota tullut ulkonakin mätettyä.

Su
Kevyt 8 km

Viikkoon 107 km

Kaikki kolme kovempaa treeniä menivät suunnitelmien mukaan. Lauantain pitkän lenkin jälkeen olin kyllä aika väsynyt koko loppupäivän, ja leposykkeetkin tuntuivat olevan nousussa loppuviikkoa kohti, joten nyt pitää palautella pari päivää. Kohtahan tämä projekti on jo loppuvaiheessa, ja jäljellä on kunnon hiominen (terveenä pysyminen).

Pientä analyysiä voisin tehdä jo tässä vaiheessa, vaikka kisaan on vielä reilusti aikaa. Suurin muutos edeltäviin vuosiin on ollut pitkien lenkkien koventuminen. En ole juossut yhtäkään kevyttä pitkää lenkkiä, vaan aina mukana on ollut maratonvauhtista menoa eri mittaisissa pätkissä. Lisäksi tiistain harjoitus on ollut selkeästi pidempi kuin aiemmin. Ekoilla viikoilla tein vain kaksi kovempaa treeniä viikossa, mutta aika nopeasti mukaan tuli torstain "välitreeni". Se ei ole ollut niin kova, että olisi ollut lauantain pitkästä lenkistä pois, vaan lauantaisin on ollut yleensä hyvä vire. Toivottavasti pääsen lähtöviivalle saakka katsomaan, minkälaisen tuloksen tämä systeemi antaa.

Pistetääs pari kuvaa Kreetalta, jäivät pois viime viikon kirjoituksesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti